Kartupelis “Akordeons” ar sieru, krējumu un bekonu

Sastāvdaļas
4 kartupeļi
60 g sviesta
1 daiviņa ķiploka
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
4 gabaliņi bekona
100 g rīvēta siera
100 ml krējuma
Daži zaļie lociņi

Pagatavošana
Rūpīgi nomazgā kartupeļus un izdara tajos daudz dziļu, vertikālu iegriezumu.

Liek kartupeļus uz pannas un pilda dažus iegriezumus ar sviesta gabaliņiem un plānām ķiploka šķēlītēm.

Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

Pa to laiku uzcep bekonu ar kraukšķīgu garoziņu un sagriež.

Izņem kartupeļus, pilda ar sieru un bekonu, liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm, kamēr siers izkusis.

Pirms pasniegšanas pievieno krējumu un kapātus lociņus.

Pievienot komentāru